Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Creative Commons

Imádok agyalni dolgokon, még akkor is, ha hülyeségek sülnek ki belőle...


CC logo.png

Miért utálják a buzikat? II.

2013.08.04. 10:56 :: Fege

Sokat gondolkodtam, hogy folytassam-e a témát, mert nem lehet egyszerűen csak a vallásra kenni a dolgot, mint ahogyan azt előző írásomban tettem. Úgy érezem kötelességem tovább folytatni a problémakör bemutatását.

Mi a helyzet akkor, ha valaki "normális" családból származik? (Hogy kinek mi a normális, azt most hagyjuk. Jelen esetben nekem a normális csak annyit jelent, hogy az adott család valóban jól funkcionált, és nem vetették alá magukat a bigott vallásosságnak. Tehát az érzelmi és értelmi intelligencia nagyobb valószínűséggel a helyén van.)

A buzikat sokan azért is utálják, mert visszataszítottságot váltanak ki. Elütnek attól a normától, amit a többség a férfiassághoz rendel. Persze ezzel most nem mondtam újat, de fontos tudni, hogy sokan nem ezért utálják őket, hanem azért, mert mások ezt mondják nekik (ők az előző bejegyzésben bemutatott követők, akik főleg a vallásos rétegből kerülnek ki). A nem vallásos emberek ( ők az ún. útmutatók, trend teremtők) többsége azért nem elfogadó, mert undorodik a dologtól. "Mi az, hogy egy férfiember a másik férfi faszával játszik? Undorító!" De mégis miért? Ha egy nő játszik a faszoddal, az nem az? "Nem, mert neki ez a dolga." Ja, értem...

(Miért alakult ki az a téveszme az idők során, hogy csak akkor férfi valaki, ha egy nő áll az oldalán? Vagy, hogy az igazi férfi akkor tökéletes, ha teljesíti a rákényszerített nemzési kvótát? Nem igazán értem. Legyen akkor férfi valaki, ha erejéhez mérten megfelelően hozzájárul a közösség fejlődéséhez. De ugyan ez áll a nőkre is. Attól, hogy nincs családod, nem vagy igazán a nemedhez tartozó? Itt azt hiszem megint visszakanyarodnék a vallásossághoz, úgy hogy inkább menjünk tovább.)

Sok köcsöggyűlölő abba a hibába esik, hogy a buzi sztereotípiát gyűlöli. Csak éppen azt kellene felfognia mindenkinek, hogy a melegek nem csak azok, akik a Pride-on felvonulva hirdetik másságukat. Az a kirakat. Annak célja az indulatok felkorbácsolása, és az el nem fogadás megsemmisítése. Ami valljuk be, nagy hiba. Egy átlagos meleg ember ugyanis nem fog neked az utcán topless, miniszoknyában és tűsarkúban rohangálni. Maximum arra van igénye, hogy nyugodtan sétáljon az utcán a barátjával kézenfogva, néha esetleg egy puszi, vagy csók. Tudom ez is kiakasztja a jó népet. De miért? "Mert a gyerek ezt látja, és mit mondjak neki? Még a végén ő is ki akarja próbálni." Az ilyen válaszoktól sokkot kapok. Ha a gyereked egy ffi-nő párost lát az utcán csókolózni, az rendben van? Mondd neki ugyanazt, amit egy "átlagos" párnál, segítek: "Tudod kislányom/kisfiam azért csókolóznak, mert szeretik egymást."

Különben meg - ha elfogadnánk egymást - egy idő után már nem tűnne fel senkinek, mert beköltözne  a mindennapokba és elfogadottá válna az azonos neműek közötti szerelem. Senki nem halna bele, mert egyszerűen nincs mibe. Egyszerű érzelemkifejezésről van szó, nem népirtásról. (A nagy idióták erre a kijelentésemre biztosan ugranak, ezért a népirtással kapcsolatos kérdéskört egy másik bejegyzésben járom majd körbe, "Dad, I'm gay." címmel.)

Vagy attól fél a kedves buzizó, hogy a meleg pároknál esetleg az egyik fél túlságosan kirívóan öltözködne? Jobban mondva, saját neméhez nem illő kinézetet öltene magára? Lehet, de azért ne kezdjünk el rémképeket vizionálni azonnal. Egy meleg férfi legjobb esetben úgy fog kinézni az utcán, ahogy egy magát metro-szexuálisnak valló sznob idióta.

Ááá, de tudjátok mit? Megint kezdek a vallás felé közelíteni. Ugyanis, ha régebben nem kezdték volna el az emberekbe sulykolni az intoleranciát, akkor valószínűleg sokkal elfogadóbbak lennénk egymással szemben. De ez csak egy elmélet. Tudom, hogy nem itt fogom megváltani a világot, ezekkel az írásokkal, szóval inkább legyen annyi elég, hogy még eljön a kölcsönös elfogadás kora, és nem is kell rá olyan sokat várni...

8 komment

Címkék: Cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://fege.blog.hu/api/trackback/id/tr165439116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillaberk 2013.08.06. 12:26:46

A másik bejegyzéshez írtam, hogy egy beteg vallás tagja voltam egy időben. Egyébként végletesen pacifisták, de gyűlölni azt nagyon tudnak. Szép lassan arra jövök rá, hogy a moralizáló vallásos emberek tulajdonképpen csak a gyűlölködésük ürügyeként találták a vallást.
A vallás, bármilyen is legyen az, kényelmes annak, aki másokat el akar ítélni és ki akar oktatni.

A meleg férfiról alkotott képzeteket (nőiesek, női ruhákat hordanak) szerintem Freddie Mercury jól cáfolja :)

zold.fulu 2013.08.12. 19:40:15

Egy érdekes és új perspektíva.

Nézzük, ha az a "trend", hogy a (meleg) férfiak nőiesebb ruhákat hordanak, és ez fúúúúúj, csúnya dolog, akkor érdemes lenne a nők öltözködési, és egyébként egyéb szokásaik megváltozására nézni. Nadrág. Rövid haj. DOLGOZNAK! Soroljam még?

Ha így nézem, tűnhet úgy, hogy a világ kezd a feje tetejére állni, amiben lássuk be, lehet van valami. De értékelhetem úgy is, hogy a dolgok változnak. Elképzelhető, hogy lesznek női vezetők és férfiak, akik majd gyereket nevelnek. Ahogyan már vannak is. Hol van itt a probléma? A változás velejárója az életnek. És ha újra elolvasom, akkor sem látok különbséget a nők és a férfiak szerepének és/vagy küllemének változása közt. Pont a szexualitás terén lenne különbség?

zold.fulu 2013.08.12. 19:48:20

Írtam egy tök jó hozzászólást, amiben megfogalmazom, A-ból hogyan jutottam B-be, a téma kapcsán, amit felvetettél. Erre a blogmotor benyelte...

Most már fele annyira sem lesz jó, de csak azért is megírom!

Felvetődött ugyanis, hogy a férfiak egyre nőiesebben öltözködnek. Tegyük félre az értékítéletet, nevezzük ezt crossdressernek vagy akár metroszexuális igényességnek.
Az ötletem az volt, figyeljük meg, hogy a nőknél ez miként változott/változik. Nadrág. Rövid haj. DOLGOZNAK!

Képzeljük el, hogy lesznek női felsővezetők meg férfiak, akik gyereket nevelnek otthon. És ez így is nagyon jól van. Talán abban is van valami, hogy ezzel épp a világ kezd a feje tetejére állni, de értékelhetjük ezt másképp is. A világ változik.

És ez a hozzászólásom tényleg nem lett olyan jó, mint az előző.

Fege 2013.08.12. 20:46:18

@zold.fulu: "A világ változik."

Változik, de sokan nem tudnak, vagy akarnak ezzel a változással lépést tartani. Ez a cikk lényege, ezért is utálják a másságot (nagyon lesarkítva).

Ez a változás ellenesség meg sokszor a vallás álcája mögé bújik, sajnos egyre többször erre lyukadok ki...

zold.fulu 2013.08.13. 18:02:57

@Fege: Az egyik hozzászóló hivatkozott és említett egy tanulmányt. Érintette a vallásos emberek hozzáállását is. Azt írta, hogy ezekben a körökben is jelen van, aktív tényezőként szerepel a homoszexualitás. Sőt, nem csak a hívők, hanem a klérus hétköznapjaiban is.

Én nem álcázásnak nevezném, sokkal inkább álszentségnek. Sőt, gyávaságnak. Ezek az emberek futnak, menekülnek önmaguk elől. Bátortalanok. Szerintem az lenne az elsődleges tennivalónk a világban, nekünk embereknek, hogy az önkifejezést segítsük. Annyira kár szerepekbe kényszeríteni bárkit. Az nem hoz "hasznot" sehol. Érdemes olyan kereteket szabni, ahol mindenki úgy tehet, élhet, hogy ezzel a közösséget segítse.

Olyan érzések, amit nagyon nehezen viselünk el. Félelem, bizonytalanság, tehetetlenség, gyengeség, védtelenség vagy ahogyan korábban te is említetted, a másoknak megfelelni vágyás, satöbbi, satöbbi... Sokféleképpen védhetjük meg magunkat ezektől. Pölö szuper kis álarcokat lehet kapni a boltban...

De abba már nem is megyek bele, mi mindent indíthat el egy feszengő, önmarcangoló melegben az elutasítás érzése avagy egy gyűlölködő homofóbban a düh. Teljesen és tökéletesen hasztalanul. Ahelyett, hogy mindketten a maximumon pörögve, de legalábbis arra törekedve élnének. Helyette itt vannak ezek a baromságok, hogy nekem titkolóznom kell, nekem pedig gyűlölnöm kell. Ahh...

Teljesen reménytelen, hogy ez megváltozzon. Majd pár évszázad múlva más lesz a világ. Ezt minden élő ember elmondhatja majd. Sosem fogjuk megtapasztalni azt, mi lesz majd akkor, ha ...
Viszont remek, hogy kapaszkodni tudunk abba, mi az, ahol már látjuk a változást és ezek közül mit tapasztalunk ki. Optimista vagyok. Ezeket keresem, nem azt, mi lehetne, vagy mi lenne a legszuperebb. Inkább mi az a mostani helyzetben, amit értékelni tudok.

Fege 2013.08.14. 12:24:19

@zold.fulu: "Hogy eljussunk a legszuperebb állapotig, előbb fel kell ismernünk azt."
-én

:) Minden korban azt mondják az emberek, hogy majd több száz év múlva esetleg úgy lesz, ahogy azt az adott jelenben ideálisnak képzelik el. Szerintem ez baj. Olyan, mintha az mondanák: "Esély nincs arra, hogy belátható időn belül változzon valami." Pedig van rá esély, csak senki sem szeretne kiszállni a kényelmes mindennapjaiból...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.08.22. 21:24:08

" A pride célja az indulatok felkorbácsolása, és az el nem fogadás megsemmisítése. Ami valljuk be, nagy hiba. "

ezzel teljesen egyetértek, magam is így gondolom
tehát te betiltatnád a pride-ot? nem hagynád hogy masírozzanak?

Fege 2013.08.22. 21:42:06

@tesz-vesz: Nem tiltanám be. Inkább a résztevevőket győzném meg arról, hogy ezzel a "cirkusszal" mindent elérnek, csak éppen azt nem, amit minden "MÁS" szeretne.

A felvonulással csak tovább erősítik a melegekről alkotott sztereotípiákat. Azt, hogy minden meleg hülye meg, hogy felhők közt szivárványt ejakulál. Viszont én, mint meleg egyáltalán nem érzem magam hülyének, és kurvára nem szivárvány folyik a faszomból. Ugyanabban a szar világban élek, ahol mindenki más. Csupán csak annyit szeretnék, hogy azért mert egy másik sráccal élek (élnék) együtt, ne nézzenek pedofilnak és retardáltnak. (És... normális életet mindenki mással egyetemben.)

Nem tudom, hogy ezért mit kellene tennem, de azt szentül hiszem, hogy nem egy szivárvány menet közepén kell a tömeget hergelnem.

(Persze most ez a hozzászólás is eléggé szűklátókörű(nek tűnhet), mert azt sugallhatja, hogy a pride csak a buzi srácokról szól. De tudom, hogy nem így van...)
süti beállítások módosítása