Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Creative Commons

Imádok agyalni dolgokon, még akkor is, ha hülyeségek sülnek ki belőle...


CC logo.png

Hírek nyomában - 2013. 33. hét @ Erőszak

2013.08.16. 18:30 :: Fege

Az elmúlt alig egy hónapban két erőszakos közösülésről is érkeztek hírek. Az egyik esetben elkényeztetett, közösségi életre alkalmatlan vadbarmok erőszakoltak meg egy 15 éves lányt. A másik esetben pedig három, éretlen faszú senkiházi itatott le egy fiatalkorú lányt.

Hogy mi a közös az esetekben azon kívül, hogy retardált idióták a faszukkal gondolkodtak? Az, hogy nem tudjuk mennyire játszott kulcsszerepet a női faktor a történetekben. Mert hát, oké, hogy magatehetetlen lányokat erőszakoltak meg, de nem mindegy, hogy azok önszántukból, kényszerhatására, vagy tudtukon kívül kerültek-e magatehetetlen állapotba. Az egyik esetben kiderül, hogy a fiatal lányt rábeszélték az alkohol fogyasztásra, de a másik esetben semmit sem tudunk a körülményekről.

Mennyire számít erőszaknak, ha valaki önként és dalolva (saját helyzetét fiatalkora és bódultsága révén helytelenül felmérve) adja testét az aktushoz? Tisztában van már az alkohol vagy kábítószer fogyasztása előtt, hogy mire megy ki a játék? Mire számít, úgy igazából?

Itt bukik ki igazán a szülök felelőssége. Mindkét nemet kellőképpen fel kell világosítani a megfelelő (10-11 éves) korban. Sajnos sok szülő nem fordít kellő figyelmet fiúgyermeke felvilágosítására, hiszen "a fiúknak úgyis mindent szabad" és "a lányoknak kell maguk felett önuralmat gyakorolniuk". Hülyeség. A fiúknak igenis megmondani, hogy a faszuk nem játékszer, komoly következményei lehetnek ha használják. A lányoknak meg az eszükbe kell vésni, hogy a szajhaság nem divatos. Ezenkívül ismertessük meg őket az alkohollal, hogy egy deci sör után ne feküdjenek ki egy buliban holt részegen, a csöpögő faszú baszógépek elé. Nem azt mondom, hogy idült alkoholistát neveljünk a lányokból, de készítsük fel őket az ilyen helyzetekre.

Mennyi olyen eset lehet, amiről nem is tudunk?!  Mi van azokkal például, amikor azonos neműek (főleg fiúk) követnek el ilyeneket az iskolák, vagy kollégiumok falai közt? Mi lenne a megfelelő büntetés az erőszaktevőknek? Fogat-fogért elv?

5 komment

Címkék: Hírek Cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://fege.blog.hu/api/trackback/id/tr935463966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zold.fulu 2013.08.16. 21:10:47

Ez annyira izééééééééé... Szülő, iskola egymásra mutogat. Szerintem meg rohadtul hiteltelen tud lenni egy ilyen helyzetben. Képzeljük csak el a helyzetet... 12-14 éves kamasz majd pont a biológia órán fog ezekről hasznos és gyakorlati tanácsokat beszerezni. De a kamaszok még akár dacból is az ellenkezőjét csinálhatják, amit a szülőtől hallottak.

A prevenciós óráknak sem láttam túl sok értelmét anno. A kérdés viszont nyitva marad, akkor mégis kinek dolga ez? Szerintem egyszerűen arra van szükség, hogy a gyerek fesztelenül és tabumentesen kérdezhessen meg egy felnőttet az ilyen kérdésekben.

Fege 2013.08.16. 21:27:06

Ha normál gyerek-szülő viszony áll fent, akkor elképzelni nem tudom, hogy dacból is mást csinálna a gyerek. Tudom, manapság a coca-colán és tv-n felnevelt gyerekek nem olyan szülőkkel rendelkeznek, mint amilyennel illene. (Régebben talán volt erre esély.)

Mi van, ha a gyerek nem is akar kérdezni, mert hogy ő mindent tud? Szerintem egy magára valamit is adó szülő egyszer leülteti a gyereket és barát-barát felállásban végigbeszéli a legfontosabb dolgokat. Igaz, ez mindkét féltől megkövetel egy alapvető intelligenciát, de jobb megoldást nem látok erre.

Nálunk felvilágosító órát egy védőnő (csaj) tartott nyolcadikban egy erre kijelölt ofő órán. A csaj érdekes és hasznos adatokkal, tényekkel még a legidiótább srácokat is figyelemre inspirálta. Erkölcsösséget és alapvető magatartási formákat nem tanultunk, de kiinduló pontnak jó volt. Így is lehetne kezdeni.

Mindezek ellenére én sajnos azt mondom, hogy aki hajlamos a másik ember jogait semmibe venni, azon nem segít semmiféle felvilágosítás vagy elbeszélgetés.

zold.fulu 2013.08.16. 23:17:53

@Fege: A védőnős megoldás tűnik számomra a legideálisabbnak. Szakértő és kívülálló.

Hidd el, hogy a kíváncsi és bizonytalan gyerek szembe fog kerülni ezekkel a kérdésekkel. Hogyan húzzam fel az óvszert? Hová kell berakni? Jól emlékszem, én a csók előtt álltam nagyon tanácstalanul, de nem mertem feltenni a kérdéseimet senkinek.

Éppen ezért mondom, hogy csak a lehetőséget kell biztosítani és a kérdés jönni fog. :-)

csillaberk 2013.08.19. 17:27:37

Végre egy téma, amihez "jogom van" hozzászólni, bár sajnálom, hogy ilyen megtörténhet.

Én nagyon nem szeretem, amikor az áldozatot ítélik el vagy a szüleit. Értem az okokat és vallom is, hogy a gyereket (mindegy lány vagy fiú) fel kell arra is készíteni, hogy álljon ellen, védekezzen. Mindenfajta erőszak ellen. Ebben az iskola hihetetlenül bűnös, mert teljes engedelmességet vár el. Most csak utalok a tanítónéni falkavezér szerepére. Nem mintha nem lenne előnye, ha valaki szófogadó, de egy sor önvédelmi reflexet kiírtanak belőlünk. Az iskolában is erősíteni kellene, hogy akit megtámadnak, az ne hagyja magát. Ezt nem a két esetre utalva mondom.

Azért nem, mert senkinek nincs joga megtámadni valakit. Mindegy, hogy a másik milyen állapotban van, hogyan viselkedett. Azt gondolom, hogy aki ilyen területen átlépi az emberi viselkedés határait, az nem érdemli meg, hogy emberként létezhessen tovább. Ezzel bebizonyította, hogy nem képes emberek között élni. Szívem szerint az ilyen esetekben (is) jogosnak érezném a halálbüntetést.

Fege 2013.08.24. 18:48:19

@csillaberk: Halálbünti? Hmmm, nem tudom. Én tényleg a fogat-fogért elvet érezném az aranyközépútnak. Vagy ha ez nem lehetséges (pl. szüzesség kérdése), akkor nemi szerv csonkítás jöhetne még valamilyen formában szóba. Na, akkor tuti átéreznék egyesek a tettük súlyát.

De ezek az ötletek nagyon feszegetik a határokat, úgyhogy én befogom :)
süti beállítások módosítása